torstai 6. maaliskuuta 2014                                                                         Kakkospesä   
     


 
Nykyään viihdymme myös tässä huoneessa, kun löysin niin kauniin vanhan ruusutapetin viime kesänä (olikohan se joku sveitsiläinen nettikauppa) ja sain maalattua pönttöuuninkin. Pitkään elimme valkoisten seinien ja metallin värisen pönttöuunin kanssa. Voitte kuvitella, että minä, jolle tällaiset "pienet esteettiset seikat" ovat melkomoisen tärkeä osa arjen mielekkyyttä, olin mielellään jossain muualla, kuten keittiössä. ;) 

Nyt on mukavaa, kun äidinkin esteettinen silmä on tyydytetty ja voimme kokoontua olohuoneeseen ihan vaan olemaan. Nykyään on kyllä puolestaan korvat kovilla, kun flyygeli, viulu tai trumpetti soi! Ei mitään pieniäänisiä soittimia nämä... Ehkä juuri siksi olen itse aloitellut kaunista ja ah, niin HILJAISTA kitaran soittoa ja houkutellut yhden lapsista myös sen pariin. Kitaran ääni, se on musiikkia korville. Toki muutkin soittimet ovat nautittavia, mutta sieltä keittiöstä käsin...

Olohuoneen huonekalut ovat mikä mistäkin. Purppuran värisen Emma-kaluston löysin kirpputorilta muuttaessamme tähän taloon. Siihen kuuluu isompi sohva ja kaksi nojatuolia. Tuo siniharmaa "antiikkisohva" löytyi naapuriperheen muuton yhteydessä heidän tulevasta kodistaan. Kiikkastuoli, pöytä ja palli ovat kirpparilta ja matto, se on huippulöytö kierrätyskeskuksesta, josta sain sen viidellätoista eurolla! Matto on iso, painava ja hyväkuntoinen, HINTAANSA NÄHDEN aika mieletön.

Olohuoneen ison kaapin ostimme ystäväperheeltä. Se on ilmeisesti vanha koulukaappi. Olisin kiitollinen, jos esittäisitte ajatuksia, kannattaako kaappia maalata, ja jos kannattaa, millä värillä. Itse olen miettinyt maalipintaa siksi, kun meillä on aika paljon tummia sävyjä, että olisiko juurikin vaikka joku pastellisävy hassu ajatus... Kertokaa mielipiteenne! <38 kommenttia:

 1. Nojatuoli on kuin pieni pyylevä täti, joka on kuronut vyötärönsä esiin ja taapertanut teille, ihastuttava persoona.

  Minä en ehkä maalaisi kaappia vielä, katselisin puun värisenä niin kauan kunnes alkaisi kyllästyttämään ja sitten miettisin maalaamista, se sopii hyvin sohvapöydän kanssa ja puukorin myös. Varmaan kaapin väriksi valitsisin jonkun ihanan vihreän, jonkin, joka olisi aika lähellä tuota eteisen tapetin vihreää tai sitten jopa jonkun puuteriroosan.

  VastaaPoista
 2. Hervoton mielikuva! :D

  Ai että olen kiitollinen mielipiteestäsi. Tiedätkö, itekin mietin, että kaappi on toisaalta hyvä. Sitten taas, varsinkin talvella tuntui, että onko liikaa tummaa. Nyt kun on valoisaa, ei enää olekaan niin sellainen olo. Eteisen tapetin vihreä on nähty jo "edellisessä elämässä" ;) ts. sitä on ollu jo niin paljon että olen saanut kyllikseni, mutta tuo puuterinroosa on kutkutellut munkin ajatuksissa... Jos maalais, sävyn pitäis olla täydellinen, muuten tekee kaapille hallaa. Iso haaste, siksi tarvinkin apua! :)

  VastaaPoista
 3. Voi että ihanat kuvat! Älä maalaa kaappia! Ihanan maanläheinen:) Muuten, yksi mun lukijoista haluaa tietää mistä tapetista on teillä kyse, osaatko kertoa tarkemmin? Tuossa postauksessa kun vilahtaa tuttuja.

  http://taulujatapetti.blogspot.fi/2013/09/hirven-paa-linnun-siipi.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Birgit! Luotan mieluusti näkemykseesi (Pääsenhän näin itsekin helpolla!). Sinulta oon melkein aina saanut ne parhaimmat väreihin liittyvät vinkit. Muistelkaamme esim. taannoista lattian uusintamaalausta. Ei helppo, kun ovet oli yhtä, kaapit toista, patterit kolmatta ja seinät neljättä... :) Hyvä kuitenkin tuli. :)

   Tuo tapetti on Retrovillan tapetteja.

   Poista
 4. Mää pitäisin puulla tuon kaapin, ihan vaan koska tuommoinen kellertävä sävy on niin kaunis. Mieletön tuo matto! Etsiskelin viime kesänä meille jotaki tuon tyyppistä, mutta oli niin kalliita aina, että tilasin sitte uuden ihan erityylisen. Ehkä joskus vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata! Täähän alkaa näyttää hyvältä, kun mää saan nyt vaan vahvistusta sille, että voin hyvillä mielin unohtaa tuon kaapin maaluspähkäilyt ja keskittyä esimerkiksi makoiluun... Vaikka on maalaaminenkin monesti aika rentouttavaa, kun pääsee vauhtiin. Ne alkujärjestelythän siinä vaan on nihkeitä.

   Tuo matto on hyvä. Eka kun kokeilin sitä olkkariin, se tuntui liian kirjavalta, kun seinät oli just laitettu ja mielikuvissa siinsi jokin vaalea pehmeä. Pitkään se olikin yläkerrassa, kunnes päivänä eräänä vaan päätin panna maton passaamaan. Ja niinhän se sinne sitten sopi, kun annoin itselleni luvan sen sopia. Joo, kyllä se niin on, että ahkera kirppiskiertäminen palkitaan aika ajoin... :) Hyvä jos löysit kuitenkin mieleisen maton. Monentyyliset on kuitenkin kivoja.

   Poista
 5. Niin tykkään tästä teidän kodin tunnelmasta <3 Ja tuo matto, aivan ihana ja hyvän kokoinenkin. Munkin pitäisi löytää jostain kunnollisen kokoinen matto, mutta ei kestä lompakko uusien hintoja :/ Pidä kaappi tuollaisenaan hetken aikaa, jos et vielä kuukauden parin päästä sille lämpene, niin maalaa sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvikettu, niin taidan tehdä. On tässä sen verran vahvistusta tähän suuntaan tullut. ;)

   Matot on kyllä kalliita ja tuon matonkin hinnanmäärittely on sitten jo toinen tarina. Sain sen oikeasti alihintaan, mutta joskus onneksi niin. Kyllä nuissa kierrätyskeskuksissakin on hinnat välillä jo aika mahtavia! Osaavat hinnoittelun kyllä. Onnea etsintöihin!

   Poista