tiistai 19. elokuuta 2014


Kuvissani palaan pohjoisen kesäänKesä on mennyt Eläessä (Huom.iso E!). Kun koulut, miehen työt ja musiikkiopistot viimein alkoivat, tuli minullekin tarve polkaista blogi-harrastus käyntiin. Kotiäitille bloggaaminen on henkireikä, ajatuskatkos, syvään hengitys.Toivon, että te lukijat saatte samanlaista iloa Retroruususta kuin minä saan blogeista, missä elämän kauneus ja rosoisuus, seikkailu ja estetiikka viihtyvät.

Tässä päivityksessä palaan lupaamani Röningin maisemiin. Mietin kyllä olisiko jo aika mennä syksyä kohti, mutta tiedän ainakin yhden ihmisen, rakkaan siskoni, odottavan näitä kuvia. :) Nämä kuvat puhuvat ja virkistävät muistoja meille tärkeästä paikasta ja menneestä kesästä, mutta samalla toivon, että tekin saatte maistaa näissä kuvissa ja kuvien kautta mieleen virtaavissa ajatuksissa oman lapsuutenne mielenmaisemia: vuosikymmenten takaista Marimekkoa, muovikukkia, räsymattoja, mummonpyöriä...

Ihanaa olla täällä taas! Ensimmäisen kuvan sanoin: Kiva kun kävit!


10 kommenttia:

 1. Mökit on siitä ihania, että ne tuppaa pysymään melko samanlaisina, tuoksuineen ja tavaroineen, vuosikymmenstä toiseen. Onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ainakin nämä suvun mökit. Kun on joku tietyn verhon ikkunaan joskus ripustanut, se pysyy siinä hamaan loppuun asti. On se kyllä mieletöntä mennä lapsuuden aikaiseen mökkiin, kun siellä on kaikki lähes ennallaan. Jos mulla ois oma mökki, luulen, että siellä vaihtuis verhot ja huonekalujen paikat hieman tiheämmin -sen verran vaihtelunhaluinen oon..! :) Mutta onneksi tuo mökki on ennallaan, lähes museaalinen tunnelma tulee, kun ovesta sisään astuu. :)

   Poista
 2. Kiitos ihanasta päivityksestä! Tätä on ootettu! :) Muistoja lapsuuden mökkielosta. Tuo vihreä piironki köökissä on herttainen. Saunan tunnelmaa ei myöskään mikään voita. Ihana, kun olet taas aktivoitunut bloggaamaan, näitä on niin kiva lueskella ja nauttia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kiva, kun oot jaksanu oottaa. :) Kyllähän nämä lapsuuden mökkimuisot on täynnä nostalgiaa, mutta mitäpä se haittaa, vaikkei itikoita, paarmoja ja hikisiä perunannostotalkoita aina muistakaan ;)

   Poista
 3. On sulla kyllä kuvaamisen lahja. Koko mökki näyttää aivan toiselta, kun sen näkee sun kameran linssin kautta.

  Viime kuukausina olen oppinut, että muistot voivat olla tärkeä ja iso osa elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Osa kuvista on vähän tärähtäneitä hämärässä tuvassa, mutta ehkä se ei oo mökkikuvissa niin väliksi. ;) Samaa olen minäkin ollut oppimassa; muistoja ei kukaan voi pyyhkiä meiltä pois, ne tuovat valtavasti lohtua ja iloa vaikeampiin hetkiin.

   Poista
 4. Voi tuolla oli ihana vihreä peilipiironki!! Meillä on oven pielessä tuollanen "vierasposti" jutska, ihan samanlainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sinäkin löysit täältä jotain sinulle "läheistä". En osaa edes sanoa, kuinka kauan tuo peilipiironki on tuossa samassa paikassa ollut. Varmaan 40-50 vuotta! :)

   Poista
 5. I don't understand the words but what a lovely place. Is it a cabin in Finland? Hello from Sophie

  VastaaPoista
 6. This lovely place is an old cottage nearby my fathers childhood home. It's located in northern Finland. :)

  VastaaPoista